Blog van Nick Ortner over EFT en pijn

Blog van Nick Ortner
http://www.thetappingsolution.com/blog/eds-body-said-no-tapping-crohns-disease/
N.a.v. zijn interview door dr. Ed Osburn, die in 2009 de ziekte van Crohn bleek te hebben en sindsdien altijd pijn had!

Deze blog kwam ik tegen en omdat Engels niet voor iedereen even makkelijk toegankelijk is én te veel mensen met pijn leven, te horen krijgen dat ze er maar mee moeten léren leven, terwijl o.a. EFT-coaches weten, dat het anders kan, besloot ik ‘m te vertalen.

Een paar weken geleden werd ik geinterviewed door Dr. Ed Osburn voor zijn podcast “De filantropische Chiropractor.” Hij had me uitgenodigd om te praten over mijn nieuwe boek “The tapping Solution for Pain Relief” en ik ging er vanuit dat het een standaard interview zou zijn, waar ik uit zou leggen hoe EFT werkt, waarom het zo goed werkt voor (o.a.) verlichting van pijn en hoe zijn luisteraars, voornamelijk chiropractors, het als een aanvulling zouden kunnen gebruiken voor hun patiënten.

Wat ik niet verwachtte was, dat Dr. Osburn me vóór het interview vertelde dat hij in 2009 te horen kreeg dat hij de ziekte van Crohn had en dat hij sindsdien pijn had. Hij vertelde me dat hij er in zijn podcast openlijk over praatte dus ik stelde voor dat we live tijdens de podcast EFT zouden doen om te kijken wat er zou gebeuren.

Dat op zichzelf is al opmerkelijk. Dat ik ZO veel vertrouwen heb in deze techniek en hoe ik keer op keer heb gezien dat het werkt, dat ik bereid ben om dit live tijdens een interview te testen. Men zou kunnen denken dat het riskant is, of kunnen zeggen “Wat gebeurt er nou als het niét werkt, lijk je dan niet dom?” Maar ik heb het al zó vaak wél zien werken, dat ik het aan een test durf te onderwerpen, zonder met m’n ogen te knipperen.

We begonnen met het interview en nadat ik de basiselementen met Dr. Orburn helder had, gingen we aan de slag met de demonstratie van het proces. Hij vertelde me dat z’n pijn een vier van de tien was en dat dat gold vrijwel iedere morgen, terwijl die pijn toenam naarmate de dag vorderde. Dus we begonnen met tappen, allereerst focussend op de pijn zelf en vervolgens gingen we dieper, vragen stellend als: “als er een emotie in je onderbuik zat, welke zou dat zijn?” We praatten over “hoe het begon” – wat speelde er in zijn leven in 2009, en vonden heel wat ‘goud’ waar we mee konden werken.

Wanneer begon het?

Dr. Osburn deelde met me dat hij in 2009 een enorm drukke praktijk runde, aan het trainen was voor een 100 mijl race en maar non-stop door en door en doorging. We tapten op sommige van de emoties van die tijd en werkten ook op hoe zijn leven eruit zou zien, als de pijn hélemaal weg zou gaan. We legden angsten bloot over áls de pijn weg zou gaan…… dan zou hij weer terug moeten gaan naar z’n leven zoals dat was in 2009 …. en dat wilde hij niet…..

Al dit emotionele conflict rondom die pijn, ál deze beroering, ál die stress en angst weerhield zijn lichaam ervan om te helen en we werkten eraan om dit bloot te leggen en los te laten. Binnen de 40 minuten die we hadden in de podcast, waren we zo’n 15 minuten aan het tappen en verminderde zijn pijn van een 4 naar een 0,5!! Bijna weg dus! Hij kon het nog nauwelijks voelen. We beëindigden de podcast en ik bood ‘m aan nog een paar minuten door te gaan om te kijken of we de pijn nog verder omlaag konden krijgen.

Na nóg 15 tot 20 minuten EFT, was zijn pijn helemaal WEG! Ik was verbijsterd. Dat ben ik iedere keer weer als dit gebeurt, gewoon omdat het verbazingwekkend is. Ik vroeg nog verder door over de pijn, bevestigend dat deze helemaal weg was en vroeg hem, “wanneer was de laatste keer, dat je pijnvrij was?” Hij antwoordde: “2009.”

“Wacht even,” zei ik, “voor de helderheid, je hebt dus sinds 2009 onafgebroken pijn gehad? Geen enkele pause?”

“Ja,” zei hij, “zelfs met pijnstillers, kon ik de pijn nog steeds voelen. Dit is de eerste keer sinds 2009, dat ik vrij ben van pijn!”

We deden het interview en de sessie via Skype, waardoor ik op Dr. Osburn’s gezicht niet alleen de opluchting, maar ook wat verwarring kon ZIEN! Hoe was dit mogelijk! We beeindigden de sessie en ik vroeg hem om mij op de hoogte te houden van de situatie en door te gaan met tappen.

De volgende dag kreeg ik deze email van hem:

Gisteren was een hele goeie dag…! Ik voelde me zó veel beter, ik voelde me bijna niet mezelf.

M’n vrouw was verbijsterd (en ik ook natuurlijk)- ik was ’s middags op mijn praktijk voor een consult en vaak voel ik me dan écht ellendig- maar mijn energie was super en om eerlijk te zijn dacht ik niet één keer aan het ongemak en de moeilijkheid van naar m’n praktijk gaan. Meestal ben ik nerveus en verstooid. Dit was een heel ongebruikelijke ervaring voor me.

Vanmorgen is m’n pijn ongeveer 2 van de 10… maar dat doet er niet toe want ik weet nu dat ik een strategie of ‘tool’ heb dat werkt –wat ik voorheen niet had- dus m’n hoop is teruggekeerd.

Dit gaat allemaal heel diep en ik zou erg verbaasd zijn als mijn heling niet wat werk zou vereisen –ik ben gisteren gelijk je boek “The tapping Solution” gaan kopen bij onze plaatselijke boekhandel en ik ben vast van plan hier een dagelijks ritueel van te maken- er zitten genoeg beperkende overtuigingen waar ik aan moet werken.

Wat me het meest verheugt over deze email is dat Dr. Osburn HOOP heeft gevonden en bereid is om hier verder op te werken. Het is een goed teken dat de pijn nog maar een 2 was, dus het is minder dan toen wij ermee begonnen en ik weet, dat als hij doorgaat, zijn lichaam kan helen.

Dus, als jij een diagnose hebt die hopeloos lijkt, als je pijn hebt, of moe bent, of gewoon niet zo gezond bent als je zou willen, dan spoor ik je aan om een exemplaasr van mijn nieuwe boek “The tapping solution for Pain Rellief” aan te schaffen.

Nick Ortner

Wat je ook kunt doen is contact opnemen met mij of een collega. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *