Beperkende overtuiging

Onlangs hoorde ik van een EFT/Wet van Aantrekking coach een hele mooie formulering t.a.v. overtuigingen: “tót het moment, dat we doordringen tot de kern, herkennen we een beperkende overtuiging niet. Tót dat moment zien we het als de waarheid.”

Op 1 september 2001 las ik in Neale Donald Walsch’ “Over rijkdom en bezit” het volgende: “het is opmerkelijk hóe weinig, diep aangehouden waarheden (= overtuigingen) ons wérkelijk van dienst zijn.
Direct heb ik pen en papier gepakt en heb mijn grootste overtuiging van dat moment opgeschreven.
Op de nieuwe regel schreef ik: “waarom?” En vervolgens heb ik die hele overtuiging ontleed. Het was een waanzinnig  proces. Op het juiste moment kwam ik de juiste info tegen (Wet van Aantrekking) waardoor ik mezelf kon bevrijden van een zeer beperkende overtuiging die al jaren mijn Leven beheerste en direct erna kon ik de hele situatie bekijken vanuit de winst die het allemaal had opgeleverd.

Een overtuiging is niets anders dan een gedachte die je blijft denken. Alleen als je bereid bent naar jezelf te luisteren en dat vaak létterlijk, kun je je bewust worden van overtuigingen die je niet dienen en dat kan iets zijn dat je jezelf hebt ‘wijsgemaakt,’ maar ook iets als “ik hoef nu niet te gaan solliciteren, want door de recessie ….”

Luister naar jezelf en als je een overtuiging hoort, voel dan welke emoties deze oproept. Word je er blij van? Koester ‘m! Word je onzeker, ongerust, bang, boos, verdrietig? Dan is het een overtuiging die je beter kwijt dan rijk bent. Neem even de tijd voor jezelf en kijk of je ‘m kunt vervangen voor een overtuiging (vaak het tegenovergestelde) die wéll goed voelt. Het is aan jou. Het is áltijd aan jou!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *