Als het schillen van een ui.

De Wet van Aantrekking regelt alles. ALLES! Dat kan ik één keer, tien keer, 100 keer zeggen, maar dat zegt helemaal niets. Totdat je zelf de ervaring hebt, zijn het loze woorden, want ‘words don’t teach!’ Je eigen ervaring doet ‘t ‘m.

Het enige dat wij hoeven te doen is onze trilling/energie ‘opkrikken’ en wat daar een flink onderdeel van is, zijn onze overtuigingen. Waar, van wie en hoe we ze opgedaan hebben is niet echt belangrijk, maar kan wel een beginpunt zijn om ze weer weg te kunnen werken.

Van binnen weten we allemaal dat we het onszelf aandoen, per slot van rekening zijn het onze eigen emoties en niemand kan voor ons bepalen welke emotie we kiezen, maar vaak is het gemakkelijker om daarbij te komen als je eerst lekker een ander ‘de schuld’ kunt geven en daar boos op kunt zijn. Daarvandaan kom je altijd bij jezelf.

Wat ik de laatste tijd tegenkom bij veel van mijn cliënten is, dat ze ‘in de herhaling’ zitten. Inmiddels al veel emotionele bagage opgeruimd weten ze hoe heerlijk het is om zich goed te voelen en blij te zijn. Maar uiteraard is het geen doen om al je overtuigingen in één keer op te schonen, dus krijgen we alles in hapklare brokken ;-).

Ik vergelijk dat nogal eens met het schillen van een ui. Eerst het grotere werk. Algemener. Maar naarmate je meer lagen geschild hebt, wordt het verfijnder, precieser. Krijg je meer en meer zicht op en gevoel bij wie je wérkelijk bent, zijn wilt en waar je écht voor wilt gaan.

In het begin gaat dat meestal met ‘frisse tegenzin.’ Voelen ze zich net echt lekker en ‘moeten’ ze weer aan de bak. De Wet van Aantrekking brengt weer ervaringen in hun Leven, waar ze met hun vernieuwde inzichten niet meer omheen kunnen, maar ze staan niet te trappelen.

Naarmate  er meer inzicht komt in dit proces, dat niets anders is dan hoe het in het Leven werkt: ups and downs, wordt het makkelijker en komt er meer vertrouwen dat ze het kunnen. Daardoor gaat het ook steeds sneller en komt de ervaring dat de ups langer duren als ze de downs gaan waarderen als mogelijkheden voor meer en meer helderheid.

Worden ze vanzelf ook steeds blijer van het schillen van hun ui!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *