Achtste sessie: het eet/snoeppatroon doorbreken

De zevende sessie was een keerpunt. In de tussenliggende weken, werd Ilona zich meer en meer bewust wanneer ze in de slachtofferrol dreigde te belanden en op die momenten focuste ze zichzelf naar het moment in de film, dat ze, zeer krachtig en zelfverzekerd, opstond en wegliep.

Het snoepen had ze de laatste tijd maar losgelaten. Er gebeurt zo veel met haar, in de relatie, de zwangerschap, dat ze actief werken aan haar snoepen er even niet bij kon hebben. Maar nu is ze er klaar voor, dus… gaan we daar mee aan de slag.

Verder merkt Ilona nog op, dat ze zo verrast is, dat dit werken aan zichzelf, opruimen van oude emoties, maakt, dat ze met terugwerkende kracht eigenlijk heel haar verleden anders beleeft en dat alles zó veel beter voelt.

Door de vorige sessie is er een verschuiving gaande tussen slachtoffer zijn en verantwoording nemen. Vandaar dat ze nu ook waarneemt dat ze het aankan om verantwoording te nemen voor haar snoepen.

Als ik haar vraag wat ze leuk vindt om te doen, wat ze zou kunnen doen in plaats van snoepen als ze op de bank zit of een pauze neemt van wat ze ook aan het doen is, valt er bij Ilona een kwartje: ze had altijd het beeld dat ze heel goed alleen op de bank kon zitten, niksdoen. Nu realiseert ze zich ineens dat snoepen, terwijl ze zit, helemaal niet ‘niks doen’ is. Ze deed wel degelijk iets: onafgebroken stopte ze iets zoets in haar mond!

Met EFT begin je met een emotie, gedachte of overtuiging waar je bij kunt. Op het moment dat er door het EFT-en lading afgaat, kán het gebeuren (is vaak het geval) dat er een nieuw aspect onder vandaan komt, waar dan weer aan gewerkt kan worden.

Hieronder de affirmaties die elkaar opvolgden, waarin je daar een goed beeld van krijgt:

“alhoewel ik niet rustig met mij alleen kan zijn, zonder dat de drang om te snoepen bovenkomt, accepteer …..”

“alhoewel ik het walgelijk vind om mezelf voor te stellen, zittend en vretend op de bank, accepteer….  “

“alhoewel ik het mezelf kwalijk neem dat ik alle registers altijd maar open getrokken heb om iedere slachtofferrol aan te grijpen, accepteer …..”

“alhoewel ik verbijsterd ben hóe groot mijn slachtofferrol was en ik me niet bewust was dat ik een voorbeeld volgde, accepteer ….”

“alhoewel het me een vervelend gevoel geeft alsof het Dini d’r schuld is dat ik in deze situatie zit, accepteer….. “

“alhoewel ik het snoepen ook gebruikte omdat ik niet weet (wat ik anders zou kunnen doen met mij) wie ik BEN zonder snoep en niet weet wat ik anders zou kunnen doen, accepteer…….”

“alhoewel snoep voor mij al zo lang een vertrouwde metgezel is, dat ik me NIET voor kan stellen dat ik zonder zou kunnen, accepteer …..”

conclusie na dit eft-en: “Ilona en energie voelt eigenlijk veel beter.”

“dat ik me ook niet voor kan stellen dat ik snoep in de kast kan hebben en het kan laten liggen,

Overtuigjng dat het op moet, dat ik het niet kan laten liggen.”

“alhoewel ik ervan overtuigd ben dat energie niet voor mij is weggelegd, accepteer …. “ 55-> 25

restant overtuiging ->  meteen hoofdpijn + 0

“alhoewel het me frustreert dat ik in m’n uppie niet zo succesvol ben als met Hetty, waardoor ik het eft-en maar helemaal losgelaten heb, accepteer ….. “

Met bovenstaande affirmaties gaat Ilona thuis verder. Ze krijgt er nog extra affirmaties bij, die aansluiten op waar al aan gewerkt is en op wat nog meer tussen de regels speelt.

Gelukkig werkt de Wet van Aantrekking ook gewoon weer mee: het snoep dat in de kast lag te wachten, kon ze dagenlang niet vinden. De trilling matchte niet meer. Toen ze het terugvond, kon ze kiezen wanneer ze het pakte. Meestal koos ze voor energie, want dat voelt veel beter. Het snoep is op en behoefte aan nieuw snoep is er niet! 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *