Aandacht of …… waar wil je meer van!

Wet van Aantrekking: waar je je aandacht op richt, daar krijg je meer van. Dus óók als dat is wat je NIET wilt!

Doordat we vaak van jongs af aan worden geattendeerd op wat de grote mensen om ons heen niét van ons willen, is het makkelijk om de focus daar op te richten. Zijn we in getraind.

Kijk maar om je heen, luister maar naar je omgeving. Wat men niet wil wordt maar al te vaak breed uitgemeten. Als meer mensen zich zouden herinneren hoe die Universele Wetten werken, dan zouden ze zich wel twee keer bedenken.

De strijd tegen kanker; de strijd tegen drugs; de strijd tegen tienermoeders; de strijd tegen zinloos geweld vechten voor vrede. Is er al een strijd gewonnen? Nee, het gáát maar door. Kan ook niet anders want er gaat veel te veel energie naar toe.

Maar het is ook te vinden in veel kleinere, alledaagse activiteiten. Als ik alleen al kijk naar de meldingen op Facebook van situaties of gebeurtenissen waarvan men wíl dat ze stoppen, of niet zouden bestaan. Wat een ‘ellende’ er wereldkundig wordt gemaakt met de bedoeling om het te stoppen. Hoe goed de intenties ook zijn, het werkt zo niet.

Wanneer weet je wanneer je een positieve bijdrage levert? Door te luisteren naar je emoties. Deze kun je grofweg indelen in twee categoriën: emoties die ‘positief’ voelen en emoties die ‘negatief’ voelen.

Als je ergens mee geconfronteerd wordt en het stoort je, irriteert je, je wordt er boos of zelfs verdrietig van, dan doet het jou geen goed en als je vanuit die energie reageert, dan leg je er eigenlijk nog een schepje bovenop en om het maar recht voor z’n raap te zeggen, help je dan met je energie mee om die situatie in stand te houden.

Afhankelijk van waar je normaal zit met je energie, zou je dat om kunnen buigen en een hoopvolle, optimistische draai aan je reactie kunnen geven, dan voel jij je beter en lever je een navenante bijdrage. Zit dat er niet in? Wend dan je aandacht af, naar iets heel anders waar je wél blij van wordt!

Want laten we eerlijk zijn: als we het leven vanuit vogelvlucht bekijken en het grotere geheel in ogenschouw nemen, dan wordt eigenlijk alles altijd alleen maar meer en beter! Alle doemdenkers ten spijt. Zouden we positieve lering uit kunnen trekken!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *